Äntligen dags för Paralympics 2024

Paralympics i Paris invigs den 28 augusti och avslutas den 8 september 2024. Den svenska truppen består av 20 aktiva deltagare i sju olika idrotter.

Spelen samlar 4 400 paralympier. Under elva tävlingsdagar slåss 184 nationer om medaljerna i 22 idrotter.

Paralympiska spelen, eller Paralympics, är världens tredje största idrottsevenemang. Spelen anordnas alltid i direkt anknytning till olympiska spelen (OS), i samma land och stad. Efter sommarens OS-feber är det såklart bekant för de flesta att spelen arrangeras i Paris.

Svenska truppen

Alla 20 paralympier i den svenska truppen presenteras individuellt på parasports webbplats:

https://parasport.se/paralympics/paralympics/paralympiska-spel/paris-2024/svenska-truppen—paris-2024

Hjärnkraft håller såklart en extra tumme för medaljfavoriten Louise Etzner Jakobsson (Ridsport, paradressyr). Hon har drabbats av hjärntrötthet och nedsättning på vänster sida efter en ridolycka. Sedan tidigare har hon ett silver och två bronsmedaljer.

Fyra deltagare har filmats av TV4, vilket kan ses på TV4 play. I fyra avsnitt får vi följa Anna Beck, Philip Jönsson, Ebba Årsjö och Zebastian Modin på nära håll under säsongen i vintras och förberedelserna inför Paralympics i Paris.

TV-sändningar

För dig som vill följa paralympics kan du se Svt:s sändningstider här: https://www.svt.se/sport/parasport/paralympics-2024-har-ar-alla-svts-sandningstider