Hjärn- trampet 2021

Hjärntrampet arrangeras 2021 under hela hjärnskadeveckan och inleds på måndagen den 25 oktober, dagen före Hjärnskadedagen. Ett cykel- och rörelseevent till förmån för Hjärnskadefonden. 

Längst fysisk aktivitet får fina priser

I år kan Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft dela ut priser till de tre deltagare som lyckats samla in mest till Hjärnskadefonden. De tre som har lyckats med att vara fysiskt aktiv under längst tid får fina cykelhjälmar med MIPS-skydd.
cyklist med hjälm

Hjärntrampet blev en succé - nu kör vi igen!

Hjärntrampet lockade många deltagare runt om i landet att på valfritt sätt cykla och samtidigt stötta Hjärnskadefonden. För att så många som möjligt ska kunna delta utvidgas i år cyklingen till att även omfatta annan fysisk rörelse som promenad på egna ben, med rullstol eller andra hjälpmedel. Inne eller ute. Välkommen att delta!

Läs mer om hur det gick 2020 i nyhetsinlägget.

Hjärntrampet

Scrolla ner för att läsa mer om Hjärntrampet, initiativtagaren, tider och hur det går till. Alla är välkomna att vara med!

HJÄRNSKADEDAGEN

Den 26 oktober är det Hjärnskade-dagen, i år arrangeras Hjärntrampet för att öka kunskapen om förvärvad hjärnskada.

Hjärnskadefond

Hjärnskadefonden stöttar hjärnskadeforskningen i Sverige.

Hjärntrampet 25/10 - 31/10 2021

Du väljer fysisk aktivitet

Hjärntrampet handlar om att cykla på valfri cykel eller på annat sätt ta sig fram, på valfri plats, i valfritt sällskap och valfri distans. Du kan använda duocykel, armcykel, spinningcykel, rullstol alternativt promenera. För varje minut betalar man in 1 krona. I den här tävlingen räknas alla individuella insatser och vi hoppas att så många som möjligt ska vara med! De tre som lyckats bäst i Hjärntrampet kan räkna med fina priser!

Du väljer tiden

Cykla eller promenera när du vill (eller var aktiv i det du föredrar). Hjärntrampet inleds i år måndagen den 25 oktober och pågår fram till söndagen den 30 oktober. Du kan vara aktiv hur många gånger du vill och hur länge du vill. 

Insamling till fonden

För varje aktiv minut betalar man in 1 krona till Hjärnskadefonden. Delta via facebook direkt eller betala via plusgiro eller Swish, skriv “Hjärntrampet” i ämnesraden. Kontonummer (plusgiro) 90 05 07 – 5 eller swish 1239005075.

Alla är med i utdelningen av fina priser!

Initiativ-tagare

Initiativtagaren till Hjärntrampet heter Christian Franzén och bor i Kristianstad. Han råkade ut för en cykelolycka 2012. Cykling har varit en viktig del av Christians rehabilitering och är fortfarande en stor del av hans liv.

Läs om Christians kärlek till cykling:

Välkommen att vara med!