Hjärn- trampet 2022

Hjärntrampet är ett cykel- och rörelseevent till förmån för Hjärnskadefonden som arrangeras varje år under den vecka som Hjärnskadedagen infaller. Under 2022 är det 24 – 30 oktober. Hjälp oss att öka förståelsen för hjärnskador och dess konsekvenser på individer och samhälle genom att under ett eller flera tillfällen under veckan, delta i någon aktivitet och samtidigt samla in pengar till Hjärnskadefonden.

Hjärntrampet

Scrolla ner för att läsa mer om Hjärntrampet, initiativtagaren, tider och hur det går till. Alla är välkomna att vara med!

Hjärntrampet 24/10 - 30/10 2022

så här kan du delta

Cykla, promenera, styrketräna eller vad som passar dig bäst, under valfri tid vid ett eller flera tillfällen under perioden 24 – 30 oktober. Lägg sedan ihop den totala tiden under veckan.

För varje minut av din totala tid betalar du in 1 krona till Hjärnskadefonden. Om du exempelvis har cyklat två timmar totalt, betalar du in 120 kronor.

Tipsa Fler

Om du vill få med fler på din ort att delta kan du prata med dina vänner eller din familj. Du kan också tipsa lokaltidningen, fråga om din lokala cykelklubb/gym, om de kan skriva om det på sin hemsida, sätta upp en lapp i din lokala mataffär, din arbetsplats, skola etc, eller skapa ett eget Facebookevent och be alla dela.

Eller gå gärna in på Facebook och sprid Hjärnkrafts event.

Bidrag till hjärnskadefonden

Du kan välja mellan att betala in ditt bidrag via plusgiro 90 05 07 – 5, eller med Swish till 1239005075. Skriv ”Hjärntrampet” samt din mejladress i ämnesraden. (QR-koden läser du in när du öppnat Swish)

De tre personer som lyckats vara fysiskt aktiva under längst tid belönas med var sin cykelhjälm från Lazer, så glöm inte att skriva din mejladress, så att vi får tag på dig.

Initiativtagare till Hjärntrampet

Initiativtagaren till Hjärntrampet heter Christian Franzén och bor i Kristianstad. Han råkade ut för en cykelolycka 2012. Cykling har varit en viktig del av Christians rehabilitering och är fortfarande en stor del av hans liv.

Läs om Christians kärlek till cykling:

Välkommen att vara med 

& LYCKA TILL!