Hjärn- trampet även 2021

Hjärntrampet arrangeras 2021 under hela veckan och inleds på måndagen den 25 oktober, dagen före Hjärnskadedagen. Ett cykel-event till förmån för Hjärnskadefonden. Mer information kommer efter sommaren.

Hjärntrampet blev en succé - tack alla hjärntrampare!

Hjärntrampet lockade många deltagare runt om i landet att på valfritt sätt cykla och samtidigt stötta hjärnskadefonden. I Kalmar manifesterades utanför kommunhuset och på Lidingö samlades en grupp cyklister för en härlig cykeltur i den för årstiden ovanligt varma höstluften.

 

Läs mer om hur det gick i nyhetsinlägget.

Cyklist med hjälm

Hjärntrampet

Scrolla ner för att läsa mer om Hjärntrampet, initiativtagaren, tider och hur det går till. Alla är välkomna att vara med!

HJÄRNSKADEDAGEN

Den 26 oktober är det Hjärnskade-dagen, i år arrangeras Hjärntrampet för att öka kunskapen om förvärvad hjärnskada.

Hjärnskadefond

Hjärnskadefonden stöttar hjärnskadeforskningen i Sverige.

Hjärntrampet 26/10 - 1/11 2020

Du väljer cykel och distans

Hjärntrampet handlar om att cykla på valfri cykel, på valfri plats, i valfritt sällskap och valfri distans. Du kan använda duocykel, armcykel, spinningcykel, rullstol alternativt vanlig cykel inne eller ute. För varje cyklad minut betalar man in 1 krona. I den här tävlingen räknas alla individuella insatser och vi hoppas att så många som möjligt ska vara med och cykla! De tre som lyckas cykla in mest pengar i Hjärntrampet kan räkna med fina priser!

Du väljer tiden

Cykla när du vill. Hjärntrampet inleds på Hjärnskadedagen måndagen den 26 oktober och pågår fram till söndagen den 1 november. Du kan cykla hur många gånger du vill och hur länge du vill. 

Insamling till fonden

För varje cyklad minut betalar man in 1 krona till Hjärnskadefonden. Delta via facebook direkt eller betala via plusgiro eller Swish, skriv “Hjärntrampet” i ämnesraden. Kontonummer (plusgiro) 90 05 07 – 5 eller swish 1239005075.

Alla är med i utdelningen av fina priser till de som cyklat mest!

Initiativ-tagare

Initiativtagaren till Hjärntrampet heter Christian Franzén och bor i Kristianstad. Han råkade ut för en cykelolycka 2012. Cykling har varit en viktig del av Christians rehabilitering och är fortfarande en stor del av hans liv.

Läs om Christians kärlek till cykling:

Välkommen att vara med!