Pojke med hjälm som ramlat av cykeln.

Välkommen till Hjärnskakningssektionen

Sektionen vänder sig till personer med hjärnskakning, deras närstående samt personer som i sitt yrke möter någon med hjärnskakning. Sektionen är nystartad och bildades på initiativ av personer med kvarstående besvär efter hjärnskakning som upplevde ett behov av en tillgänglig och kvalitetssäkrad information, vård och rehabilitering. 

Klicka på rubrikerna för att komma till textavsnittet:

Upp till var femte person som drabbas får långvariga besvär och det finns en okunskap om hjärnskakning och dess konsekvenser både bland den som drabbas och inom vården. Många har svårt att få tillgång till en evidensbaserad vård och rehabilitering och behöver ofta koordinera sin egen vård.

Syftet med Hjärnskakningssektionen är:

– Ge information och stöd till den som drabbas av en hjärnskakning
– Öka kunskapen om hjärnskakningar och dess konsekvenser både bland drabbade, vården och allmänheten
– Arbeta för att säkerställa att alla som drabbas ska få tillgång till en individuell och evidensbaserad vård och rehabilitering
– Tillhandahålla evidensbaserad information om hjärnskakning via Hjärnskakningsguiden.se
– Medverka till att främja samarbetet mellan experter

Aktiviteter

Sektionens arbete har i uppstartskedet varit fokuserat på att utveckla och lansera den evidensbaserade hemsidan Hjärnskakningsguiden.se. I nästa steg kommer vår arbetsgrupp påbörja planering av aktiviteter och utbildningsinsatser utifrån medlemmarnas önskemål och behov. Efter hand som arbetet fortlöper kommer vi att publicera mer information här samt i tidningen Hjärnkraft och i våra sociala medier.

Hjärnskakningsguiden

Hjärnskakningsguiden.se innehåller kvalitetssäkrad information, riktlinjer kring hjärnskakningar samt information om var man kan hitta rätt vård. Den vänder sig till drabbade, närstående, professionen samt vård- och omsorgspersonal. Hjärnskakningsguiden har tagits fram i nära samarbete med några av Sveriges mest kompetenta medicinska experter inom hjärnskakningsområdet.
https://www.hjarnskakningsguiden.se

Har du frågor kring Hjärnskakningsguiden eller tips på innehåll kontakta gärna gustavhallberg@hjarnkraft.se

I filmen nedan berättar Gustav Hallberg om Hjärnskakningsguiden https://youtu.be/EyZ2PbCBUdI 

Inspiratörer

Möt våra inspiratörer Agneta, Daniel, Ida och William. För att synliggöra vilken inverkan en hjärnskakning kan få i en människas liv delar våra fina inspiratörer med sig av sina erfarenheter av livet efter hjärnskakning i sociala medier. Förhoppningsvis kan deras berättelser medverka till att öka kunskapen om hjärnskakning och dess konsekvenser samt synliggöra behovet och vikten av en individanpassad vård och rehabilitering. Läs deras berättelser på sidan Inspiratörer.

Vill du också dela din berättelse och hjälpa till att öka kunskapen om hjärnskakning? Hör gärna av dig till asamaria.wallin@hjarnkraft.se

Vill du vara med i vår gemenskap?

Du är varmt välkommen som medlem hos oss i Hjärnkrafts Hjärnskakningssektion. Som medlem i Hjärnkraft erbjuds du stöd, information och rådgivning samt möjlighet att träffa andra i samma situation. Som medlem hos oss bidrar du även till vårt viktiga arbete för att skapa bättre förutsättningar för personer med förvärvade hjärnskador och deras närstående.

Ju fler vi är desto bättre förutsättningar för att göra skillnad. Du blir medlem genom att gå in under fliken Bli medlem, där du fyller i formuläret och anger att du vill bli medlem i Hjärnskakningssektionen.
Är du redan medlem kan du gå till Min sida och logga in med medlemsnummer och lösenord och sedan välja att lägga till Hjärnskakningssektionen.

Vill du hålla dig uppdaterad på vad vi gör så följ oss gärna i sociala medier.

Facebook  https://facebook.com/hjarnskakningsguiden

Instagram https://instagram.com/hjarnskakningguiden

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss i Hjärnskakningssektionen skicka ett mail till hjarnskakning@hjarnkraft.se eller kontakta Hjärnkrafts kansli på tel: 08-447 45 30.

Varmt välkommen i Hjärnkrafts Hjärnskakningssektion!