vänlig fingerkrok.

Välkommen till Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft GÄVLEBORG

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden organisation som verkar för optimala rehabiliteringsinsatser och en ökad helhetssyn för personer med förvärvade hjärnskador. 

Förbundet är till för personer med egen skada, deras anhöriga/närstående och för personer som stödjer vår verksamhet.

Hjärnkraft Gävleborg är en länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft.

Kontaktperson
Karin Sjöholm
Mobil: 073-836 14 63
E-post: karinsjoholm@hotmail.com

Aktuellt

Dags för årsmöte

MEDLEMSBREV februari-24

Hej alla medlemmar i Hjärnkraft Gävleborg !                       

Hoppas att ni alla mår bra, själv har jag gått igenom cytostatikabehandling (ff), men prognosen ser bra ut. Men det har blivit lite glest med medlemsbreven, men nu är det dax.

Sist vi träffades var vid julträffen i december, som blev en trevlig eftermiddag med sång och musik, julmat förstås och ett lotteri med som vanligt massor av vinster. Ni som inte var med kan kika på här nedan, det finns lite foton bl.a.

Den här tiden är det dax för årsmöten, så också för oss. Styrelsen behöver förnyas, sittande styrelse börjar känna att de snart har gjort sitt. Till valberedningen behövs också väljas 2-3 personer.

Nominera personer snarast ( medlemmar eller blivande medlemmar, huvudsaken är att personen ifråga är tillfrågad och har tackat ja). Kom på vårt årsmöte och gör din röst hörd, vi lockar med ett närvarolotteri där vi lottar ut ett presentkort värt 250 kr.

Förbundets årsstämma äger rum 19 – 20 oktober. Två ombud och två ersättare ska väljas på årsmötet.

Förbundet arrangerar även i år ett sommarläger vid Valjeviken, för familj och unga vuxna, mer info finns på här.

Vi är inbjudna till ett forskningsprojekt som heter  ”Personer med förvärvad hjärnskada och deras  närståendes erfarenheter av psykosocialt stöd inom hälso- och sjukvården. Doktorand Monika Högsnes driver projektet och söker intervjupersoner mellan 18-65 år, som ska ha träffat kurator inom hälso/sjukvården minst två gånger. Hör av er till ordförande vid intresse, så förmedlar jag kontakten. / Karin Sjöholm

Inbjudan till årsmöte

Välkommen till årsmöte lördag 16 mars kl.13 vid Tönnebro Värdshus. Efter årsmötet bjuds medlemmarna på lunch (en assistent får medbjudas). Vi beräknar att avsluta mötet vid 15- tiden.

Välkommen att meddela någon i styrelsen, senast 12 mars!

Ordförande                                    Sekreterare                               Kassör

Karin Sjöholm                                Inger Friborg                           Jouko Friman

karinsjoholm@hotmail.com          inger.friborg@gmail.com        jouaunfriman@gmail.com

0738361463                                   0706918817                             0739860090                  

Lördagen 2 december bjöd länsföreningen på julträff vid Hakkegård, Hagsta. Kylan hade äntligen släppt sitt grepp, så 23 medlemmar/assistenter samlades och lät sig smaka av glögg och pepparkakor, och jultallrik med tillbehör. 

Trubaduren Krister Frid underhöll med sång och musik, och ett klurigt musikquiz fick oss att gnugga geniknölarna. Så fint och fantastiskt att se vad musik kan göra med oss, speciellt för medlemmar med förvärvad hjärnskada som har svårt att kommunicera med omgivningen, de väcktes till liv och blev upprymda. Nöjda med dagen, så var det bara att håva in vinsterna från lotteriet, med som vanligt många, många vinster.

God Jul och Gott Nytt År 

önskas våra medlemmar av Hjärnkraft Gävleborg  

 

Sommarfest i Hjärnkraft Gävleborg

Söndag 18 juni bjöd länsföreningen Hjärnkraft Gävleborg sina medlemmar till världsarvsgården Erik-Anders i Söderala. Efter information från gårdens ägare om gårdens historia serverades lunch och kaffe för 18 personer. Ett besök i gårdens butik ville ingen missa, där trängdes textil, keramik och mycket lokalt hantverk bland hyllorna. Vi avslutade dagen i den fina trädgården med gamla trädgårdsväxter och njöt av en fin dag tillsammans. 

Text & foto: Karin Sjöholm 

Årsmöte i Hjärnkraft Gävleborg - på Tönnebro Värdshus

Den 2 april samlades 18 medlemmar/assistenter för årsmöte i Hjärnkraft Gävle. Efter årsmötet bjöd föreningen på lunch och sedan var det dags för vår inbjudna gäst Maria Berglin, från Anhörigcenter i Gävle. Hon informerade om deras verksamhet och bjöd in våra medlemmar till olika träffar och aktiviteter som Anhörigcenter arrangerar.

Text & foto: Karin Sjöholm 

Julfest med Hjärnkraft Gävleborg

Här är några bilder från vår julfest på Hagsta krog. Vi var sjutton personer som samlades för att dricka glögg, äta julmat och umgås med varandra. Trubaduren Thomas Skistad underhöll oss med julsånger och hade ordnat ett musikquiz för oss. Vi avslutade dagen med att utbyta julklappar och önskar varandra en god jul.

Text & foto: Karin Sjöholm

Verksamhetsplan

Hjärnkraft Gävleborgs verksamhetsplan för 2021:

Hk Gävle verksamhetsber for 2021

Lägg till din rubriktext här