Utbildning om anhöriga till barn och unga med förvärvad hjärnskada
Missa inte Hjärnkrafts utbildning om anhöriga till barn och unga med förvärvad hjärnskada den 27 november.
Utbildningen ger en insikt i hur livet förändras när ett närstående barn eller ung vuxen drabbas av en förvärvad hjärnskada. Många efterlyser utbildning, stöd och råd. Var finns det?
Under dagen lyfts de psykologiska aspekterna kring att leva som anhörig till barn eller unga som har en förvärvad hjärnskada.
Anhörigkonsulenter från två kommuner beskriver sin verksamhet med stöd och råd till anhöriga. Vilket stöd går det att få som anhörig till ett barn eller ung vuxen med förvärvad hjärnskada?
Föreläsare
Jens Kronström är en av Hjärnkrafts inspiratörer och själv pappa till ett barn med förvärvad hjärnskada. Han föreläser om hur livet ter sig som pappa till ett barn med förvärvad hjärnskada. Var får han energin ifrån att orka? Hur kan man landa i situationen och gå framåt?
Hampus Forslin är leg. psykolog och verksam på Karolinska sjukhuset, Stockholm. Han tar upp psykologiska aspekter kring att leva som anhörig till ett barn/ung vuxen person med förvärvad hjärnskada.
Madeleine Elf och Johan Nicander arbetar som anhörigkonsulenter i Upplands Väsby respektive Huddinge kommun. Deras föreläsning handlar om: Hur arbetar anhörigkonsulter gentemot anhöriga i kommunerna? Vilket stöd går det att få som anhörig till ett barn eller ung vuxen med förvärvad hjärnskada? De klargör och förklarar – vem är anhörig? Vilket stöd finns inom kommunerna?
Lotta Näslund är föreningsutvecklare på Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Hon kommer att berätta om Hjärnkrafts verksamhet för såväl unga vuxna som för anhöriga.
Läs mer i inbjudan till utbildningen:
Dela gärna.