Utbildning om hjärntrötthet
– ett eller noll och inget däremellan! Vad är hjärntrötthet och hur kan den behandlas?

Välkommen till Hjärnkrafts utbildning om hjärntrötthet – vad menas med hjärntrötthet och hur kan den bäst behandlas? 

I utbildningen medverkar Adam Ericsson som är en av Hjärnkrafts inspiratörer. Adam kommer att berätta om hjärntröttheten vilket han upplever som det största problemet efter sin stroke år 2019. Han delar med sig av egna erfarenheter och strategier för att hantera hjärntröttheten när den slår till.

Per Hamid Ghatan är specialistläkare i rehabiliteringsmedicin och hjärnforskare. Han arbetar som forsknings- och utvecklingschef på Bragée-kliniken i Stockholm.  Per Hamid Ghatan kommer att prata om vad hjärntrötthet innebär ur ett medicinskt perspektiv samt om behandling av hjärntrötthet.

Nils Malmström är legitimerad psykolog och STP-psykolog i neuropsykologi. Han arbetar på Hjärn- och ryggmärgsskaderehab, NHHC Neuro- Huvud- Hals-Centrum, Norrlands Universitetssjukhus Umeå. Nils kommer att prata om att identifiera olika sorters trötthet och förhålla sig till dem, bland annat med hjälp av samtalsbehandling – acceptance and commitment therapy. Han kommer också prata om de två ”dikena: ”överaktiveringsdiket” och ”underaktiveringsdiket” och svårigheten att hålla sig på vägen där emellan.

Avslutningsvis kommer Sofia Kangedal, leg. sjukgymnast, doktorand, Region Örebro län och Mialinn A Lindvall, med dr, leg sjukgymnast Mälardalens Universitet berätta om Stroke-projektet i Kumla och fysisk aktivitet som behandling efter post-stroke fatigue. Hur ser effekten ut av fysisk aktivitet som behandling vid post-stroke fatigue och hur upplever deltagarna behandlingen?

Kort om utbildningen

När: 11 september, med start kl. 13:00. Digitalt, via Zoom 

Anmäl dig här: https://forms.office.com/e/aAc222VGNc

Kostnad: Utbildningen kostar 150 kronor för medlemmar. Icke medlemmar betalar 395 kronor 

Målgrupp: Personer som drabbats av hjärntrötthet och deras närstående. Personal inom rehabilitering och övrig sjukvård samt skola som kommer i kontakt med personer med hjärntrötthet. Beslutsfattare och politiker samt övriga med intresse för ämnet. 

Välkommen!