Hjärnskakningsguidens hjärnskakningskurs

Hjärnskakning är en mycket vanlig skada och cirka en av fem drabbas av långvariga besvär. Tyvärr är det också mycket vanligt med inaktuell och rentav felaktig kunskap om den här skadan. 

 

På en halvdags kurs, som du kan genomföra i din egen takt, kommer du få lära dig den moderna synen hjärnskakningar och vad du ska göra om olyckan är framme. Efter genomgången kurs erhålls ett kursintyg.  

Kursen är framtagen av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft och bygger primärt på informationshemsidan Hjärnskakningsguiden.se samt kunskap och erfarenheter från Anna Gard, ST-läkare i neurokirurgi. Kursen innehåller både nytt och unikt material och är upplagd på ett pedagogiskt och interaktivt vis. 

Medlemspris 250 kr med kampanjkod (som fås via e-post till info@hjarnkraft.se och anges sedan i Klarnas betalningsapp där priset ändras). Vill du bli medlem läs mer här.

Trailer om kursen

Hör Cecilia Boestad, förbundssekreterare på Hjärnkraft berätta om kursen i filmen.

Du lär dig

Under kursen kommer du att få kunskap om hjärnskakning och vanliga symtom. Du kommer att få lära dig hur du ska göra om någon fått en hjärnskakning. Du kommer dessutom få lära dig om långvariga besvär efter hjärnskakning samt hur och var man kan söka vård. 

Kursen vänder sig till

Alla i samhället, men passar extra bra för personer som arbetar inom vård och omsorg, inom skolan, är engagerade inom idrotten samt drabbade och anhöriga. Kursen syftar till att öka medvetenheten om hjärnskakningar och på så vis hjälpa dem som fått en hjärnskakning att få rätt hjälp direkt. 

Obs! Om du arbetar med lite yngre barn och unga rekommenderas istället kursen ”Hjärnskakning hos barn och unga”, som också är framtagen av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft.

Kursen innehåller: 

Kursen består av tre olika huvudavsnitt där inspelade föreläsningar varvas med text. Det första avsnittet beskriver vad en hjärnskakning är och vilka symtom som kan uppkomma samt hur diagnosen ställs. Avsnitt två heter ”Riktlinjer vid hjärnskakning” och berättar vad man bör göra om någon misstänks ha fått en hjärnskakning samt hur rehabiliteringen efter en hjärnskakning ser ut. Del tre av kursen berör långvariga besvär efter hjärnskakning, både vad det är för något samt hur det kan behandlas.

Kursen bygger på Hjärnskakningsguiden

Denna kurs bygger på Hjärnskakningsguiden.se samt kompetens och erfarenhet från Anna Gard och Gustav Hallberg. Läs mer om dem nedan!

Hjärnskakningsguiden.se är en informationshemsida och ett initiativ av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Hjärnskakningsguiden vänder sig till drabbade, anhöriga samt vård- och omsorgspersonal, och innehåller kvalitetssäkrad information, riktlinjer om hjärnskakning samt tips om var man kan hitta vård. Detta har tagits fram i samarbete med några av Sveriges främsta medicinska experter inom hjärnskakningsområdet. 

Anna Gard är doktorand vid Lunds universitet samt ST-läkare i neurokirurgi på Skånes Universitetssjukhus Lund. 

Gustav Hallberg är projektledare och redaktör för Hjärnskakningsguiden.se och studerar till läkare vid Lunds universitet.

Vad är en onlinekurs?

En onlinekurs är en smidig inlärningsform där du kan ta del av kursen när, var och hur du vill. Det enda du behöver är internetuppkoppling samt en smartphone, läsplatta eller dator. Du behöver inte heller boka in ett kurstillfälle långt i förväg i kalendern eller åka långt och betala för hotell eller transport för att befinna dig på en fysisk plats.

Genom att använda sig av kursens innehållsförteckning är det enkelt att hoppa från avsnitt till avsnitt, föra anteckningar, reflektera över innehållet och gå tillbaka för att ta del av informationen igen.

Support

Har du problem med att genomföra ditt köp, var vänlig kontakta Coursios support på: support@coursio.com

Bokning av digital kurs

Här kan du boka plats på Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts digitala kurs Hjärnskakningsguidens hjärnskakningskurs.

Betala via Klarna och få tillgång till kursen direkt? Boka genom Coursio här.

Vill du boka dig på kursen som privatperson så ska du boka via Coursio.

För bokning av digital kurs och betalning via företagsfaktura klicka på Köp med faktura.

Hjärnskakningsguidens hjärnskakningskurs

Fördjupande kurs med flexibel start!

Våra digitala kurser är tillgängliga i 6 månader och du startar när du vill.

Kursintyg ingår!

Format: Digital kurs med individuell licens.

Pris: 500 kr (momsfritt). 

Medlemspris: 200 kr till den 16 april 2023, endast kortköp.

 

Kortinfo om kursen

Klicka på rubrikerna för mer information.

När du klickar på Köp med kort-knappen dirigeras du vidare till Coursios hemsida, där du registrerar ett kundkonto och skapar ett lösenord.

Betalning hanteras genom Klarna Checkout, som erbjuds i samarbete med Klarna AB. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring. Du kan läsa de fullständiga villkoren för Klarna checkout här.

När köpet gått igenom kan du ta del av kursmaterialet via ditt kundkonto på https://app.coursio.com/.

Om du inte kan boka plats eller har frågor om kursen, kontakta Hjärnkraft via e-post: info@hjarnkraft.se.

Om du vill ha faktura utställd till din arbetsgivare, företag eller organisation kan du klicka på Köp med faktura.

Har du frågor gällande betalningen, kontakta Coursio via e-post: support@coursio.com

Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du köper kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.

Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor på kursens bokningssida.

Rättigheterna till kursmaterialet tillhör Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Det är inte tillåtet att sprida materialet.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts köpvillkor för digitala kurser hittar du här.

När köpet gått igenom kan du ta del av kursmaterialet via ditt kundkonto på https://app.coursio.com/.

Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt.

Du går igenom materialet i din egen takt under de 6 månader som kursen finns tillgänglig från köp.

Kursen är interaktiv och har ett tydligt upplägg.

Kursen innehåller både filmat material, texter och övningsuppgifter.

Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket bland annat beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna.

Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera.

När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget skickas till din e-post.