Foto: Pexels.com

TBE-sektionen

Välkommen till TBE-sektionen inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. 

 

När du läser vårt häfte ”Berättelser och fakta om TBE” och använder QR koden kommer du till denna sidan. De två ikonerna nedan är dem du ska klicka på för att ta dig vidare till de fullständiga berättelserna och intervjuerna ifrån häftet. Mer om häftet hittar du längre ned på denna sida.

Det hände mig. Läs de fullständiga berättelserna. 

Fakta om TBE. Läs om viruset, fästingen mm.

AKTUELLT

Onlinemötena sker via Zoom, du kan registrera dig gratis på: https://zoom.us

Välkommen

onlinemöten
om TBE

Vi erbjuder kostnadsfria onlinemöten om TBE. Du som undrar eller själv är TBE-drabbad är välkommen att diskutera med andra i liknande situation. Onlinemötena har blivit väldigt uppskattade och de sker i grupp på dagtid. Ansvariga för mötena är två TBE-drabbade som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

Nästa  Zoom möte kommer hållas den 24 september kl 13:00

Detta möte har inget tema. Vi ses och pratar om tankar, funderingar och om livet efter TBE. 

Det finns en kraft i att bli lyssnad till. Och vem vet, kanske någon annan varit igenom det samma och har tips och råd. Medtag fika och kom som du förmår, vi ses på Zoom !

För att kunna vara med på detta möte så behöver du anmäla dig till tbe@hjarnkraft.se, en länk till mötet skickas ut innan start.

Vi har under de trettiotal onlinenmötena vi haft med TBE-drabbade och anhöriga fått in en hel del mycket givande tips och råd om hur vi kan bättre hantera vår tid efter TBE . Väldigt uppskattat! Tack för det och tack alla som vill vara med.

Medlemsavgiften är 220 kronor per år för enskild person och 340 kronor för hel familj på samma adress. För att lägga till familjemedlem fyller du i formuläret nedan och klickar sedan på fortsätt. Välj slutför registrering när du är klar och välj därefter om du vill ha faktura, via e-post eller brev. Du kan också betala direkt via swish 123 900507-5 eller till plusgirokonto 90 05 07 – 5 (ange medlemsnamn om betalningen sker från annat än eget kontot).

Välkommen!

"Här delar jag mina erfarenheter, tips och om min vardag."
BILD 40
Jessica Hägg
Livet efter TBE

Blogg om TBE

En blogg av Jessica Hägg, själv fästingbiten i Fjälkinge sommaren 2019 och drabbad av TBE. 

Idag vill hon informera om hur det är att leva med TBE och hjälpa andra. Därför är hon också med i TBE-sektionens styrgrupp.

Du kan läsa mer om hennes historia på sidan 22 i häftet under Det hände mig.

Läs hennes blogg här:

liveteftertbe.blogg.se

ARTIKLAR OCH INLÄGG

TBE och vaccinspruta

Augusti 2023 Rekordmånad för TBE-fall

Petter Malmström, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen intervjuades den 17 september på Sveriges Radio P4 Skaraborg. Lyssna på inslaget: sverigesradio.se/…/rekordmanad-for-tbe-fall-gynnsamt-for-fastingar

Läs mer »