cyklist med hjälm

Stort tack till alla hjärntrampare!

Hjärntrampet blev en succé! Hjärntrampet lockade många deltagare runt om i landet att på valfritt sätt cykla och samtidigt stötta hjärnskadefonden. I Kalmar manifesterades utanför kommunhuset och på Lidingö samlades en grupp cyklister för en härlig cykeltur i den för årstiden ovanligt varma höstluften.

Forskningen visar att det är väldigt bra för hjärnan att röra sig fysiskt på olika sätt. Och att Hjärnkraft just 2020 dessutom hittar en insamlingsform som kan kombinera rörelse med frisk luft och att vara ute blev en extra bonus. Läs mer om initiativtagaren till Hjärntrampet Christian Franzén i nästa nummer av tidningen Hjärnkraft.

Extra uppskattat blev att man kunde delta i Hjärntrampet med valfri cykel eller rullstol. Inne eller ute.

Nu har Hjärntrampet avslutats och hittills har vi samlat in närmare 10 000 kronor till Hjärnskadefonden. En imponerande summa då varje krona motsvarar en ”cyklad” minut. Många har deltagit via Facebook, andra via swish eller andra direktbetalningar till Hjärnskadefonden.

Fina priser

De tre privatpersoner som cyklat mest kommer att få var sin cykelhjälm utrustad med MIPS-teknik från Hjärnkrafts samarbetspartner Lazer.

”Vi på Lazer vill sponsra Hjärntrampet för att vi vill att fler ska upptäcka alla positiva effekter som just cykling kan ha på hjärnans hälsa. Samtidigt vill vi påminna om hur viktigt det är att alltid ha en hjälm som sitter säkert och bekvämt. Eller som vi skulle säga #UseYourHead!”, säger Åsa Eriksson på Shimano Nordic AB.

Det belgiska hjälmvarumärket har funnits i över 100 år. I sortimentet finns allt från sköna barnhjälmar med smart passform till superlätta och aerodynamiska hjälmar för världseliten, ”samtliga med maximalt fokus på säkerhet, komfort och funktion”.

Hjärntrampet 2021?

Många har redan börjat fråga om Hjärntrampet ska bli en årligen återkommande insamling. Kommentera gärna direkt till Hjärnkraft via Facebook eller mejl till info@hjarnkraft.se om du vill cykla nästa år i samband med Hjärnskadedagen.