10 MARS: Medlemsträff – Bilder från Kina vardag och fest!

Dags för årets första medlemsträff för Hjärnkraft Göteborg. Platsen var Röda Sten, konferenslokalen, på Dalheimers hus. Vi var som mest 17 personer d.v.s. fullsatt när Dag-Inge, vars fru Meaochan är från Kina, gjorde sig beredd att berätta och visa bilder. Han började med en liten bild på sig själv som baby…sen kom en kort beskrivning av Kinas geografi och lite allmän information innan bildvisningen började. Vi fick följa med till Dag-Inges frus hemstad Kanton och även besöka hennes mammas tempel. Sedan kom bilder från provinsen Yunnan där vi fick vi bestiga ett berg upp till ca 4 600 meter med flera spännande stopp på vägen dit. Fina bilder på människor, natur och landskap och även bilder på fint uppdukade måltider med beskrivning av olika maträtter – kul!

Efter hälften av bilderna gjordes ett uppehåll för att vi skulle få känna på mera av den asiatiska kulturen, nu var det dags för Japan och att få smaka på sushi. Ett populärt avbrott. Många har provat och tyckt om sushi tidigare – för några var det första gången men kanske inte den sista.

Så fortsatte Dag-Inge att visa och kommentera sina bilder. Detta var ett mycket lyckat arrangemang och Dag-Inge är hjärtligt välkommen tillbaka med nya idéer och bilder. Mycket intressant att få följa med på resan!

Ulrika och Lennart

Tre bilder från vår trevliga medlemsträff 10 mars: