UTBILDNING & EVENT
Konferenser, utbildningar och digitala kurser i aktuella frågor om hjärnskador och anhöriga.

Läs om våra konferenser, utbildningar och digitala kurser

Digitala kurser - nyhet

De digitala kurserna är ett flexibelt alternativ för dig som önskar fördjupning inom ett specifikt ämnesområde. Kurserna innehåller filmat material, texter och övningar. De kan bokas när som helst med flexibelt startdatum, och du tar del av dem i din egen takt. 

Efter genomförd utbildning får du ett kursintyg. Klicka på knapparna för respektive kurs för mer information och anmälan.

Om våra utbildningsdagar

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft arbetar för att personer med förvärvad hjärnskada ska få god rehabilitering och stöd i sitt dagliga liv samt att närstående ska få stöd och information. Många personer med förvärvad hjärnskada omfattas efter rehabilitering av lagstadgade LSS och SoL-insatser, t ex personlig assistans. Förbundet vill att dessa insatser ska genomföras så bra som möjligt. Utbildningsdagar är ett led i detta. Vi är övertygade om att en motiverad och välutbildad yrkeskår är ett av sätten att uppnå dessa mål. Vid utbildningarna medverkar kunniga och välmeriterade föreläsare och personer som är beroende av samhällets stödinsatser. Att få ta del av erfarenheter av rehabilitering och att leva med samhällsstöd är mycket värdefullt, både för personliga assistenter och även för dem som beviljar dessa insatser.

Tre personer diskuterar.

Hjärnkrafts barn- och familjeläger

Förbundet arrangerar sitt uppskattade barn- och familjeläger även 2024 på Valjeviken. Det blir mycket utomhusaktiviteter och lek för barn och vuxna i den härliga miljön. 

Lägret är inbokat den 29 juli – 2 augusti 2024.

Läs mer om Sommarlägret för familjer: Barn och familjeläger 2024

Sommarkurs för unga vuxna

Har du en förvärvad hjärnskada och är mellan 18 – 30 år? Vill du under fem dagar, delta i aktiviteter och samtal med nya vänner och få tips och råd som du kan använda i vardagen när lägret är slut. Stämmer detta in på dig? Anmäl ditt intresse via knappen nedan. 

Läs mer om sommarkursen för unga vuxna: Sommarläger UV 2024

Grupp ute och paddlar. Närbild axel och paddel.

Utbildningsförfrågningar

Kontakta oss gärna via formuläret om du till exempel vill fråga något om våra utbildningar eller om du vill beställa en uppdragsutbildning på din ort.

Det går också bra att ringa oss på 08-447 45 30.