Första fredagen i december månad är den dag vi i Göteborg brukar bjuda in till julbord i Dalheimers restaurang. I år förhindrade dock pandemin detta! Vad kan vi göra i stället? Jo, ordna utomhusträff i ”Trägårn”.

Det kom inte lika många som till julbordet men en tapper skara blev vi i alla fall. Vi värmde oss med glögg. Lussekatter och pepparkakor, av säkerhetsskäl serverade i påsar, smakade bra. Sergej fick dock en påse som innehöll plastskedar avsedda för russin och mandel till glöggen, men som tur var fanns det flera lussekatt-påsar så sked-påsen blev utbytt.

Sång blev det också, både för Bengt och Evelyn, som hade två respektive tre dagar kvar till sina födelsedagar.

Färdtjänst släppte av Sivert vid fel entré så tyvärr hann han inte fram till oss andra, trots eftersök, men till slut fick han i alla fall glögg och pepparkakor. 

Göteborg har i år satsat på ljusinstallationer (konkurrerar med Alingsås?) så man kan följa en kort slinga. Vi gick inte den men såg ändå ljusen över kanalen inne i Trägårn och några av oss passerade Bältespännarparken där vi kollade in två ”ljushuvuden” som Lennart fångade med kameran.   

Det råkalla vädret gjorde att vår träff blev tidsmässigt något kortare än vi hade tänkt oss, vi frös, men det var ändå väldigt trevligt att kunna träffas och pratas vid en stund.

Nu ser vi fram emot Julen och hoppas att det nya året ger oss fler och bättre möjligheter att träffas.

Ulrika Bohl