Aktiviteter i Hjärnkraft Göteborg

Hjärnkraft Göteborg har många olika aktiviteter som studiecirklar, medlemsträffar och läger bland annat. Alla medlemmar är välkomna!
Vill du som ännu inte är medlem vara med på en av våra aktiviteter? Välkommen att kontakta kansliet.

BILDER – från HjärnPunktens uppstartskväll 20 september 2021

Nu är vi igång!

Sjudande aktivitet och massor av glada ansikten under HjärnPunktens första kursdag på Aktivitetcenter sedan mars 2020. Här kommer några blandade bilder (alla som syns på bild har gett sitt tillstånd).
Vi ses nästa måndag!

Hälsar Ove

BILDER – Läger på Ädelfors folkhögskola 13-16 september 2021

Vi hade riktigt fint sensommarväder på lägret i Ädelfors och fyra härliga dagar.

Som alltid var det mycket prat och trevlig samvaro med kräftfiske, föredrag, yoga, assistanshund, paddel, hur startade Hjärnkraft m m. I nästa nummer av tidningen HjärnVästen kommer mera beskrivning av dagarna.

Hälsar Chaufför, Fotograf och Sekreterare Ulrika Bohl

BILDER – Äventyrsgolf 7 september

Höstprogrammet för Hjärnkraft Göteborg – uppstart med Äventyrsgolf på banan vid Linnéplatsen i Göteborg.

Det var god uppslutning. Vi spelade med tre man i varje lag. Antalet slag på banorna varierade både per lag och per person – ibland räckte två slag, ibland krävdes sju (sen slutar man räkna) slag för att få bollen i hålet. Även ett hole-in-one blev det. Segrade gjorde Mats T, tätt följd av Mats O och Kerstin, sedan Tomas, och så vidare. Efter avslutat spel blev det samling med prat, kaffe, dricka, smörgås och rulltårta innan var och en gav sig av hemåt.   

Ulrika

BILDER -Sommarträff i Botaniska trädgården 10 juni!

En så fin kväll vi fick! Sol från klarblå himmel och behaglig temperatur.

Ett 40-tal medlemmar från Hjärnkraft i Göteborg och Borås (några tvingades tyvärr vända hemåt på grund av trafikstopp på E6), samt deltagare från HjärnPunkten. Till och med ändå från Strömstad kom ett gäng. Kaffe, dricka, baguetter och kaka avnjöts, lotter köptes, och gruppfoto togs.Som traditionen bjuder blev det sedan promenad, längre eller kortare, allt efter önskemål. Helt fantastiskt att gå runt och få njuta av allt vackert som bjuds – en fantastisk färgprakt!

Bouleträff  i Slottsskogen 8 april

Riktigt kul att se att Sergej och Evelyn redan var på plats när Birgitta, Ove och undertecknad anlände till vårt lilla specialhörn vid Dalens stora grusplan, där dom satt på bänkarna och höll värmen.Snart anslöt Lennart, Lena, Bodil och Bengt också. Soligt och lite rått i luften så vi körde igång direkt med spelet. Två lag ställdes mot varandra och det blev många skratt och god stämning när vi till slut fick ordning på reglerna. Vinnarlaget vann med hela 13-1… men det var inga sura miner i det förlorande laget utan alla sken upp när vi dukade upp kaffe, dricka och stora goda baguetter, som Birgitta hade handlat. Nästa gång blir 6 maj och då hoppas vi på riktigt vårväder och flera deltagare!        

Medlemsträff Villa Belparc i Slottsskogen 25 mars

Nästan alla valde att sitta inne i restaurangen för det var lite rått i luften med blåst. Självklart så blev det inga kramar och puss på kinden utan vi respekterade givetvis avstånd och var förnuftiga.
Vi placerade ut oss med 4 vid varje bord och pratade, skrattade och åt gott. . Vissa valde dagens fisk och andra kaffe med smörgås eller semla. 19 deltagare som hade en trevlig eftermiddag och tyckte det var SÅ kul att ses igen-fysiskt!
8 april kör vi boule vid stora grusplanen – hörnet Margetebergsgatan-Slottsskogsgatan och då bjuder Hjärnkraft på kaffe och fralla/baguette – välkomna igen!

Trevlig Julträff 4:e december!

Första fredagen i december månad är den dag vi i Göteborg brukar bjuda in till julbord i Dalheimers restaurang. I år förhindrade dock pandemin detta! Vad kan vi göra i stället? Jo, ordna utomhusträff i ”Trägårn”.

Det kom inte lika många som till julbordet men en tapper skara blev vi i alla fall. Vi värmde oss med glögg. Lussekatter och pepparkakor, av säkerhetsskäl serverade i påsar, smakade bra. Sergej fick dock en påse som innehöll plastskedar avsedda för russin och mandel till glöggen, men som tur var fanns det flera lussekatt-påsar så sked-påsen blev utbytt.

Sång blev det också, både för Bengt och Evelyn, som hade två respektive tre dagar kvar till sina födelsedagar.

Färdtjänst släppte av Sivert vid fel entré så tyvärr hann han inte fram till oss andra, trots eftersök, men till slut fick han i alla fall glögg och pepparkakor. 

Göteborg har i år satsat på ljusinstallationer (konkurrerar med Alingsås?) så man kan följa en kort slinga. Vi gick inte den men såg ändå ljusen över kanalen inne i Trägårn och några av oss passerade Bältespännarparken där vi kollade in två ”ljushuvuden” som Lennart fångade med kameran.   

Det råkalla vädret gjorde att vår träff blev tidsmässigt något kortare än vi hade tänkt oss, vi frös, men det var ändå väldigt trevligt att kunna träffas och pratas vid en stund.

Nu ser vi fram emot Julen och hoppas att det nya året ger oss fler och bättre möjligheter att träffas.

Ulrika Bohl       

Fint Ljus i Alingsås i år igen 22 oktober!

Tack till Alìngsåsarna, främst Ingvar, Karin och Martha , som ser till att den här traditionen fortsätter. Det är så trevligt att träffa flera av medlemmarna från runt omkring i Västra Götaland.

I år var vi ett 20-tal som mötte upp på Ekstedts café för kaffe, macka och information om rundvandringen. Perfekt plats i denna coronatid – utomhus men med stor takpresenning som skyddar mot regnskurar. Det märktes att inga utländska konstnärer deltagit i år. Svenskarna är lika duktiga men kanske inte tillräckligt många, lite färre installationer än tidigare. Men Lennarts bilder visar hur vackert det i alla fall var. Han är verkligen värd en eloge för sina foton, inte bara i år utan också alla gånger tidigare.

Ulrika

Caféträff 3 - 8 oktober

Den här gången en kombination av museum och café. Vi träffades på Göteborgs stadsmuseum där vi på tredje våningen hittade många vackra, framför allt kvinno-kläder från runt 1900-talet.

Så duktiga sömmerskor det fanns och vilka tyger, och såna “underreden till kjolarna. Vi provade hattar, där fanns både herr- och dammodeller, mer eller mindre klädsamma på  “objekten”. Via lekrummet kom vi så in till “Miniatyrerna” som konstnären Signhild Hällner gjort. I form av dockskåp har hon återskapat olika scener från arbetslivet förr – torghandel, affärer, tunnbinderi, bageri, smedja, osv, osv.Slutligen in till Frispel som visar utveckling inom teater och filmvärlden. Där har det verkligen hänt en hel del.Eftermiddagen avslutades i muséets kafeteria innan vi gick var och en åt sitt håll, i regnet.

Nästa tillfälle, torsdag 22 oktober, så åker vi till Alingsås och kikar på Ljuset där!

Ulrika 

Caféträff 2 - 24 September

En liten men tapper skara slöt upp på Cafénord/Köttbullekällaren denna gången: Evelyn, Sergej, Bengt, Lennart och Ulrika.

Vi körde en liten quiz med tolv 1-x-2 frågor. Vinnare blev Sergej med 8 rätt – Grattis! Sedan unnade vi oss köttbullar till lunch-mums! (Hjärnkraft sponsrade en del av priset) En trevlig förmiddag blev det med diskussion om Göteborgs historia och Gustav den II Adolf m.m. – Kul!
Vi avslutade med att hänga med Bengt in på Saluhallen där han fyndade kamben!

Nästa träff blir torsdagen 8 oktober – vi meddelar plats och tid!
Kolla hemsidan https://hjarnkraft.se/goteborg/
och Facebook Hjärnkraft Göteborg eller ring/maila till kontoret om du vill hänga på!

Mysig Caféträff 17 september! 

Den första av flera planerade träffar under hösten.

Bra och rymlig lokal med inte så många gäster vid kl.9.30 då vi träffades på Café Nord / Köttbullekällaren på Kungstorget. Vi hade det riktigt mysigt och fikade med kaffe, ostmacka och ett glas juice. Nästa torsdag 24 september så träffas vi på samma café, dock en timme senare: kl.10.30 ( till ca 12.00).

Välkommen att hänga på!
Ulrika och Lennart

Solig dag på Äventyrsgolfen 8 september

Solen sken, ibland styrde blåsten bollen på banan, men ändå rullade den ner i hålet. Till och med en “hole in one”, bra gjort Anders som tack vare det blev slutlig vinnare med Lennart.N som god tvåa. Och det är ju faktiskt så att var och en är en vinnare. Efter spelet drack vi kaffe och åt en ostmacka, det satt perfekt efter kampen med klubba och boll. Och nu ser vi fram mot fler trevliga aktiviteter under hösten, både enligt såväl Hjärnkrafts som HjärnPunktens programblad. / Ulrika

Medlemsträff i Botaniska trädgården 9 juni

Härligt, äntligen kunde vi genomföra en aktivitet, trots Corona-pandemin!
Utomhusträff i Botaniska Trädgården, solen sken och ett 20-tal deltagare passade på att ses.
Inga kramar men armbågshälsningar och glada leenden.

Som traditionen bjuder så kämpade vi oss uppför backen till den fina lekplatsen som även innehåller några bord och bänkar samt gott om plats för stående så vi kunde hålla avstånd enligt föreskrifter. Kaffe dricka, baguetter och kex avnjöts tillsammans med mycket prat och god stämning. Lotter såldes med varierande vinstlycka. Gruppfoto togs, några promenerade till näsduksträdet som fortfarande blommar och några satt kvar och bara hade det bra tillsammans. Tack för möjligheten att genomföra denna träff!

 
Nedan bilder från vårt arkiv.

Läs mer om Hjärnkraft Göteborg:

Klicka på knapparna nedan för att komma vidare till en annan sida.

Tel: 031- 24 32 34
E-post: info@hjarnkraftgoteborg.se