Måndagspodden tar upp Hjärnkraft och hjärnskador

Göran Hassel har arbetat som informationschef inom Polisen. Efter en förvärvad hjärnskada har Göran fortsatt med sitt kall att informera och kommunicera, de senaste åren på sociala medier, nu med fokus på rehabilitering och träning. Har precis startat en podd som heter Timo och Görans måndagspodd.

Förra avsnittet, den 15 februari 2021, tog Timo och Göran upp Hjärnkrafts arbete och vilka konsekvenser en förvärvad hjärnskada kan leda till. 

Som en följd av sin hjärnskada har Göran svårt att läsa och skriva. En skada på hjärnans syncentra gör att synintryck blir svåra att tolka. En rehabläkare sa en gång till Göran att ”din syn fungerar som en kamera utan film: du kan inte registrera och tolka synintrycken på rätt sätt”. En försvagad vänster arm och hand gör det svårt att använda handen att skriva med.

Läs mer om Göran Hassel och hans podd i kommande nummer av Hjärnkraft (nr 1 -21).

Alla avsnitt av podden finns på:
https://soundcloud.com/thoughtsandconversations/sets/mandagspodden-med-goeran-timo