57 TBE-drabbade och anhöriga berättar i ny skrift

Unika insikter och expertfakta om TBE

I Sverige diagnosticeras cirka 200 – 300 personer varje år med TBE, Tick Borne Encephalitis. I Hjärnkrafts nya skrift ”Berättelser och fakta om TBE” beskrivs de sena besvär som TBE-drabbade går igenom och hur det även påverkar anhöriga. Flera ledande TBE-experter har medverkat.

Informationsmaterialet vänder sig till de som är drabbade av TBE och deras anhöriga. Ett annat syfte är att öka kunskapen om TBE och hur det är att leva med sviterna efter TBE.

-Vi ser ett behov av att nå ut med information om TBE och vilka konsekvenser en infektion kan ha både för den enskilda individen och för nära och kära i den TBE-drabbades omgivning. Därför ger vi ut det här informationsmaterialet, säger Cecila Boestad, förbundssekreterare på Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft.

TBE är en fästingburen virusinfektion. Fästingar är aktiva då dygnsmedeltemperaturen överstiger fem grader.

-­Nu är fästingsäsongen i full gång och därför har vi valt att släppa skriften med fakta och 57 berättelser om TBE redan nu. Den nybildade TBE-sektionen kommer succesivt att lägga upp de fullständiga berättelserna, intervjuerna och artiklarna på sektionens sidor här på webbplatsen, säger initiativtagaren Suzanna Sandberg som själv drabbats av TBE 2017.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts TBE-sektion vänder sig till dig som har kognitiva besvär efter TBE och till anhöriga. Läs mer om TBE-sektionen på https://hjarnkraft.se/tbe-sektion/. Här finns också skriften att ladda ner som pdf.

Beställ skriften som tryckt version i webbutiken. Länk till skriften

Ny skrift med berättelser och fakta om TBE.