Ledare delar ut papper i samtalsgrupp

Hjärntruppen söker ny ledare

Hjärntruppen är en samtalsgrupp för unga i Göteborg, som etablerades hösten 2019. Gruppen har form av en deltagarstyrd studiecirkel som ger unga eller unga vuxna med förvärvad hjärnskada en möjlighet att interagera utifrån sin specifika situation.

Till hösten 2021 behöver gruppen en ny ledare. Tidigare har deltagarna jobbat utifrån teman, men det är upp till de själva och den nya ledaren att besluta hur träffarna ska läggas upp. Ledaren bör själv vara ung vuxen och en öppen, positiv och pedagogisk person som gillar mellanmänskliga möten. 

Hjärntruppen brukar träffas onsdagskvällar kl 18:00, ca 8–10 gånger per termin (2–3 timmar/tillfälle). Terminstart hösten 2021 beräknas till den 22 september.

Gruppen är en del av HjärnPunkten – en social mötesplats med studiecirklar och kurser som ingår i Hjärnkraft Göteborgs verksamhet. Syftet med verksamheten är att kunna erbjuda personer med förvärvade hjärnskador kultur, folkbildning och möten – kort sagt en meningsfylld fritid – på egna villkor.

Vi samverkar med Sensus studieförbund och Hjärntruppens ledare arvoderas per studietimme.

Hör av dig till hjarnpunkten@hjarnkraftgoteborg.se om du är intresserad av att bli Hjärntruppens nya ledare. Tipsa också gärna om du känner någon lämplig person.

Vill du veta mer om Hjärntruppen?

Nedan finns en artikel om Hjärntruppen från tidningen Hjärnkraft nr 1, 2020. Text: Celine Henriksson.