Julfest i Göteborg den 10 december                                                

35 personer hade anmält sig men tyvärr hade några få drabbats av förkylning och fick stanna hemma. Men vi andra hade en trevlig eftermiddag med Lennart som hälsade oss välkomna och även kompletterade med fotografering.Först bjöds på glögg med mandel och russin och Dag-Inge startade försäljningen av lotter à 5 kronor styck. Handeln blev intensiv och innan festen var slut hade tre lott-ringar sålts. Men under tiden var det ju dags att njuta av den stora och goda landgången. På den fanns allt som tillhör ett riktigt julbord, förutom lutfisk och gröt förstås. Men där fanns sill, lax, köttbullar, rostbiff, skinka och ostar, ja allt som vi tidigare jular fått köa för att hämta från dukat bord. Nu serverades tallriken med maten på bordet framför var och en. Kaffe, tårta, frukt och godis stod sen på tur, det fick vi köa för men det var det värt.

Och så var det dags för dragning i lotteriet. Detta skötte Ingvar och Lennart med bravur, vana från våra tidigare julfester. Det låg många olika vinster på bordet – böcker, paket, m m, m m och även de virkade, färgglada mössorna som Britta ordnat och som varje år har en strykande åtgång. De flesta vann åtminstone något. Jocke som köpt fyra lotter fick fyra vinster, turgubbe. Till sist den stora anonyma vinsten som visade sig vara en kasse full med en massa godis av olika slag. Och den lyckliga vinnaren blev faktiskt jag! Tack till familjen Rudolf som ordnat denna plus många andra av vinstpaketen. 

God Jul!

Ulrika