En resa genom hjärnan - öppet symposium om forskning och teknik inom neurovetenskap

Är du nyfiken på hjärnan? Då är du välkommen till ett öppet symposium om forskning och teknik inom neurovetenskap, lördagen den 18 mars i BioClinicum. Karolinska Institutet har valt att uppmärksamma detta i samband med den globala kampanjen ”Brain Awareness Week” som firas runtom i världen.

Brain Awareness Week är en global kampanj för att öka allmänhetens medvetenhet om framstegen inom hjärnforskning. Kampanjen organiseras av Dana Foundation.

Karolinska Institutet bjuder på föredrag, experiment och samtal med olika forskare inom neurovetenskap och välkomnar dig som är nyfiken på vad det kan innebära.Vi välkomnar besökare i alla åldrar, unga som äldre (mest lämpade från 12 år och uppåt).

Anmälan

Evenemanget är gratis och du anmäler dig via länken: https://survey.ki.se/hjarnan2023

Först till kvarn (max 300 deltagare)

Program

Under eftermiddagen för du möjlighet att lyssna på föredrag, laborera och göra experiment, eller varför inte, fråga ut en forskare. Vi håller till i BioClinicums konferenshall.Vi kommer att ha både uppvisningar, experiment och spel där du som besökare kommer att lära dig en massa spännande saker om nervceller i hjärnan och mycket annat, som till exempel:

  • Följa elektriska signaler från nervceller och muskler på en skärm
  • Styra en robotklo eller till och med en annan persons arm genom elektriska signaler från dina egna muskler
  • Lära dig hur muskelreflexer fungerar
  • Se den egna hjärnans elektriska rytmer

Läs mer på Karolinska Institutets webbplats:  

https://nyheter.ki.se/kalender/en-resa-genom-hjarnan-oppet-symposium-om-forskning-och-teknik-inom-neurovetenskap