Ledare delar ut papper i samtalsgrupp

Nyfiken på folkhögskolekurser?

Lördagen den 18 mars kl. 10-14 är det Öppet Hus på Fellingsbro folkhögskola i Örebro, Klerkgatan 16.

På Öppet Hus ges möjlighet att träffa kursdeltagare som har skapat ett trevligt program så att man kan prova på olika moment i kurserna och utbildningarna. Man får även träffa lärare och annan personal som jobbar på skolan, bl.a. studie- och yrkesvägledare. 

På skolan i Örebro anordnas följande kurser och utbildningar:

  • Allmän kurs på distans – För dig som vill uppnå grundläggande behörighet men som har svårigheter att studera i vanlig skolmiljö. Du kanske har ett medicinskt hinder, social fobi, en neuropsykiatrisk funktionsvariation eller något annat som gör det svårt för dig.
  • Grundkurs i svenskt teckenspråk – För dig som vill använda svenskt teckenspråk för att kommunicera med teckenspråkiga. Kursen är öppen för både hörande och hörselskadade.
  • Friskvårdskurs – För personer med kognitiva nedsättningar till följd av förvärvad hjärnskada som vill ha hjälp att komma tillbaka till vardagslivet samt hitta strategier för minne, koncentration, planering och inlärning.
  • Teckenspråkstolk- och dövblindtolkutbildning – Yrkesutbildning som ger kompetens att arbeta som teckenspråkstolk- och dövblindtolk.
  • Syntolksutbildning – Yrkesutbildning som ger kompetens för att arbeta som syntolk i kulturella sammanhang, främst film och teater, men även inom konst och i andra visuella sammanhang.

Har du frågor eller vill ha kompletterande information?

Kontakta mats.lindblom@fellingsbro.fhsk.se

Ps. Fellingsbro folkhögskola anordnar kurser i Fellingsbro och Örebro. Detta Öppet Hus avser våra kurser i Örebro

Öppet Hus i Fellingsbro äger rum den 25 mars 2023.