Välgörenhetsdag i Sövde

Den 8  juli  anordnades en välgörenhetsdag av FRK Skåne/Blekinge till förmån för hjärnskadefonden. Anledningen till dagen är att en av deras mest aktiva medlemmar, Lena Svensson,drabbades av TBE 2021.

Alla jag pratade med under dagen beskrev Lena som en varmhjärtad, sprudlande, glad person som alltid hade ett leende på läpparna. Hon var väldigt engagerad i klubben under 20 år. Ett färstingbett förändrade allt detta. Idag bor Lena på ett äldreboende i väntan på en plats på ett LSS – boende. Hon har ingen rörelseförmåga kvar, sondmatas, har i stort sett förlorat allt tal och hon är 99% invalid. Jag pratade en lång stund med hennes man Torbjörn Hanö som berättade att Lena har även haft cancer och kommit tillbaka från detta. Hela hans liv har också förändrats och han måste nu förhålla sig till en helt ny vardag. Hans frustration och sorg kändes i hjärtat.

Maria Eng-Johnsson är kassör i FRK och ville göra något för att hjälpa till. Det landade i en dag där allt överskott skulle gå till hjärnskadefonden. Medlemmar fick anmäla sig och de hade 4 olika stationer där deras hundar fick apportera och bli bedömda. Varje station kostade 40 kronor att gå igenom och det fanns ingen gräns på hur många gånger man fick genomföra den. Det fanns fika att köpa, en liten loppis med saker som skänkts. De hade ett litet lotteri med priser som Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft bidragit med. Maria visste ju inte från början om detta skulle funka men vilket gensvar det blev. Jag blev tillfrågad av Leif Degler och Cecilia Boestad om jag kunde tänka mig komma dit för att bevaka det hela, men även som representant för TBE -Sektionen. Det kändes självklart att göra och jag ångrar det inte en sekund. Dagen var full av glada hundar, engagerade människor och strålande sol. De jag frågade om Lena fick genast något sorgset i blicken när de pratade om henne – och för dem var det ingen tvekan på att komma. De kom från hela Skåne, från Blekinge , någon från Göteborg och även från Danmark. När dagen summerades hade det kommit in 21 900 kronor. En fantastiskt summa som kommer bli högre när de sålt resterande saker som blev över från loppisen. Vill avsluta med Ett stort och innerligt tack till FRK för engagemanget och för att jag fick komma och träffa er. Kommer bära med mig denna dagen länge. Avslutar här som jag brukar avsluta mina blogginlägg.

Må gott och Vaccinera dig.

Jenny, Maria Eng med dottern Elin