Hjärnkraft nr 1-24 ute nu

Nu är tidningen Hjärnkraft ute hos alla medlemmar och prenumeranter. Läs bland annat om vad som händer i skolan och om Hjärnkrafts första inspiratör 2024 och mycket mer.
 
Bild på omslaget.
Axplock ur innehållet:

Vi är väldigt stolta över att få presentera Dan Orellana som är en av Hjärnkrafts nya inspiratörer under 2024. Han vill bland annat ta upp hur det är att bli förälder efter en förvärvad hjärnskada. Som inspiratör vill Dan dela med sig av sina egna erfarenheter efter mc-olyckan.

Visste du att samverkan med funktionsrättsorganisationer ingår i CARF? Syftet är att förbättra vårdkvaliteten och möta patienternas behov på ett mer effektivt sätt. Detta kan bidra till att öka patienternas tillfredsställelse med vården.

Vad händer i skolan? Elever anser att de inte får det stöd de behöver och DO kan konstatera att diskriminering har pågått under lång tid. Flera studier och rapporter pekar på att många barn och elever med funktionsnedsättning inte ges den trygghet, det stöd och de goda förutsättningar de har rätt till inom utbildningen.

Dessutom skriver vi om det intressepolitiska programmet som nu finns att ladda ner. Och du har väl inte missat vårt läger för barn och familjer och för unga vuxna med förvärvad hjärnskada?

Vill du läsa tidningen som pdf så finns den under Tidning/arkiv.

Som vanligt är vi tacksamma för tips om olika ämnen ni vill läsa mer om. Mejla gärna tips och önskemål till: kerstin.orsen@hjarnkraft.se.