"Ett liv som räddas
ska också levas"
Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft är en organisation för personer med förvärvad hjärnskada, anhöriga och stödjande.

ANNONSER
Aktuellt

Webbinarium om hjärnskakning
Nu är föreläsarna klara till Hjärnkrafts webbinarium den 26 maj 2021. Anmälan är öppen. Varmt välkommen!

Krisberedskapen behöver bli mer inkluderande
Pandemin har blottat sprickor i välfärden och samhällets ambition om tillgänglighet, delaktighet och likabehandling kommit på skam.

Kanslist sökes till Hjärnkraft Skåne
För ”rätt” person är detta ett stimulerande arbete där det finns möjlighet att arbeta kreativt i spännande möten med människor.

Sommarläger för barn & familjer
Välkommen till Hjärnkrafts sommarläger 2021 med ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen.

Bruten tid – Om att vara ung och hjärnskadad
Bruten tid är Matildas berättelse om vägen tillbaka. Om att hitta personen hon vill vara, att lära allt på nytt och att möta fördomar. Nu finns boken i webbutiken.

Podd tar upp konsekvenser efter hjärnskador
Göran Hassel berättar om Hjärnkrafts arbete och sin erfarenheter efter hjärnskadan.
KALENDARIUM
april
Inga händelser
maj
26maj10:0016:00FeaturedUtbildningsdag tema hjärnskakning - inte så "bara"Anmälan är öppen!

Detaljer
Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft arrangerar en utbildningsdag online på tema hjärnskakning, konsekvens & rehabilitering. Under dagen föreläser Daniel Amir, Malin Bech och Johan Bergenbrink om sina upplevelser efter att ha
Detaljer
Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft arrangerar en utbildningsdag online på tema hjärnskakning, konsekvens & rehabilitering. Under dagen föreläser Daniel Amir, Malin Bech och Johan Bergenbrink om sina upplevelser efter att ha blivit drabbade av hjärnskakningar. Dessutom medverkar Per Hamid Ghatan, Lars Lundgren och Nils Berginström som alla är experter inom området. Läs mer i programmet nedan.
Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med personer som drabbats av hjärnskakningar, eller vill veta mer om hjärnskakningar, till exempel som personal i vård och rehabilitering, skolpersonal, anhörigkonsulenter, försäkringshandläggare, politiker och beslutsfattare, brukarorganisationer, personer med egen skada, närstående och andra intresserade.
- När: Onsdag den 26 maj klockan 10.00 – 16.00.
- Var: Utbildningen är digital. Länk till webbinariet skickas ut per mejl efter anmälan.
- Pris: 395:- per person som deltar. Medlem i Hjärnkraft 150:-. Bli medlem via Bli medlemssidan: https://hjarnkraft.se
- Kontakt: Per-Erik Nilsson, 0704-41 32 55 eller per-erik.nilsson@hjarnkraft.se.
Anmälan Vi behöver din anmälan senast 22 maj.
FÖRELÄSARE
Daniel Amir, Malin Bech & Johan Bergenbrink. Daniel, Malin och Johan har alla drabbats av hjärnskakningar (mildra traumatiska hjärnskador) och haft långvarig problematik i olika utsträckning. De kommer dela med sig av sina upplevelser, utmaningar och hur livet med “den osynliga skadan” kan vara.
Per Hamid Ghatan läkare och specialist i rehabiliteringsmedicin, projektledare för forskningsprojektet RGS@Home vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala, utvecklingschef vid Bragée kliniken i Stockholm. Han har mångårig erfarenhet av rehabilitering vid hjärnskada och har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet.
Nils Berginström, neuropsykolog vid Neurorehab Norrlands universitetssjukhus i Umeå och universitetslektor vid institutionen för psykologi vid Umeå universitet. Han har doktorerat i rehabiliteringsmedicin med fokus på mental trötthet.
Lars Lundgren, leg sjukgymnast, specialist i Fysisk aktivitet och Idrottsmedicin. Mångårig erfarenhet av bedömning och rehabilitering efter hjärnskakning. Hermelinen Sports Concussion Center.
MODERATOR, Sofia Karlsson är moderator under hela webbinariet.
Varmt välkommen!
Mer
Tid
(Onsdag) 10:00 - 16:00
Organisatör
Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft
juni
Inga händelser

Nyheter i media
- Jasmine hemma igen efter Kramforsolyckan – men föräldrarna kritiska till vården 2021-04-12Jasmine Berglund är hemma hos familjen i Kramfors. De försöker hitta sätt att kommunicera med dottern som skadades svårt efter två unga ...
- Personal på LSS-boenden behöver bättre utbildning 2021-03-31Personal som jobbar på LSS-boenden behöver mer kunskap och därför borde de utbildas, det säger myndigheten Socialstyrelsen idag. ...
- Forskare: Så ska du bo – för att minska risken för stroke 2021-03-22Dina dagliga vanor kan ha stor inverkan på din risk att drabbas av stroke – men även större val, som var du bosätter dig, påverkar. ...
- Hjärnskadade Byron, 23, vårdas på dubbel heltid 2021-03-21Var sju år när han skadades för livet av rattfyllerist Byron var sju år när en rattfyllerist körde på honom på ett övergångställe. Nu ...
Covid-19 och förvärvad hjärnskada
Har du frågor kring covid-19 som “Tillhör jag en riskgrupp? Vad kan jag göra för att minska risken att smittas?”
Rehabiliteringsmedicinska kliniken i Linköping har sammanställt information om covid – 19 i kombination med hjärnskador.
