Tack vare koordinatorns insatser har möjligheten att komma tillbaka till ett självständigt liv efter en skada ökat. När man instiftade funktionen i Region Skåne hade man där kommit till insikt om de mycket speciella svårigheter med samordning av insatser som följer av en förvärvad hjärnskada.

Hjärnskadekoordinator - en nödvändig länk när samordningen brister runt personer med hjärnskada

Tack vare koordinatorns insatser har möjligheten att komma tillbaka till ett självständigt liv efter en skada ökat. När man instiftade funktionen i Region Skåne hade man där kommit till insikt om de mycket speciella svårigheter med samordning av insatser som följer av en förvärvad hjärnskada.

Funktionen är viktig för att ge förutsättningar till en god rehabilitering. Fler regioner bör ta efter Skåne. Hjärnskadekoordinatorer behövs i hela landet. Det skriver Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft tillsammans med länsföreningarna i en debattartikel i flera tidningar med anledning av Hjärnskadedagen den 26 oktober.

Funktionen är viktig för att ge förutsättningar till en god rehabilitering. Fler regioner bör ta efter Skåne. Hjärnskadekoordinatorer behövs i hela landet. Det skriver Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft tillsammans med länsföreningarna i en debattartikel i flera tidningar med anledning av Hjärnskadedagen den 26 oktober.

Länkar till artiklarna:

https://www.norran.se/asikter/debatt/gor-som-region-skane-satsa-pa-samordnare/

https://www.helahalsingland.se/artikel/debatt-hjarnskadekoordinator-en-nodvandig-lank-ocksa-i-gavleborg-nar-samordning-brister-runt-den-som-fatt-en-hjarnskada