8 OKTOBER- ÅTERIGEN EN LYCKAD TORSDAGSTRÄFF!

Den här gången en kombination av museum och café. Vi träffades på Göteborgs stadsmuseum där vi på tredje våningen hittade många vackra, framför allt kvinno-kläder från runt 1900-talet.Lägg till din rubriktext här

Så duktiga sömmerskor det fanns och vilka tyger, och såna ”underreden till kjolarna. Vi provade hattar, där fanns både herr- och dammodeller, mer eller mindre klädsamma på  ”objekten”. Via lekrummet kom vi så in till ”Miniatyrerna” som konstnären Signhild Hällner gjort. I form av dockskåp har hon återskapat olika scener från arbetslivet förr – torghandel, affärer, tunnbinderi, bageri, smedja, osv, osv.Slutligen in till Frispel som visar utveckling inom teater och filmvärlden. Där har det verkligen hänt en hel del.Eftermiddagen avslutades i muséets kafeteria innan vi gick var och en åt sitt håll, i regnet.

Nästa tillfälle, torsdag 22 oktober, så åker vi till Alingsås och kikar på Ljuset där!

Ulrika