Vår första digitala kurs lanseras

Idag lanserar Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft kursen Psyk-E bas anhörig som kan bidra till kunskap och förståelse om stress, utmattningssyndrom och situationen som anhörig. 

 

Utmattningssyndrom innebär en radikal förändring av förmågan att klara såväl arbete som familjeliv. Många blir heltidssjukskrivna under lång tid, och även oförmögna att klara av omsorg om barn och hem. Att detta innebär en stor belastning på framför allt partnern men också på andra familjemedlemmar är självklart.

Anhöriga i denna situation behöver hjälp och stöd. Det kan gälla frågor som: Går det över? Hur länge varar dessa tillstånd? Hur kan de själva handla för att hjälpa sin sjuka partner? Kursen Psyk-E bas anhörig kan vara ett bra sätt att hjälpa och stötta. 

Psyk-E bas är ett kompetenshöjningsprogram med några av landets främsta experter inom området. Psyk-E bas anhörig består av sex föreläsningar och fyra faktablad:

Att vara anhörig – Bo Blåvarg 
Stress och stressreaktioner – Marie Åsberg
Vad är utmattningssyndrom – Alexander Wilczek
Mitt utmattningssyndrom – Pia Dellson
Rehabilitering vid utmattningssyndrom – Lisa Brändström
Min återhämtning – Pia Dellson

 

En onlinekurs är en smidig inlärningsform där du kan ta del av kursen när, var och hur du vill. Det enda du behöver är internetuppkoppling samt en smartphone, läsplatta eller dator. Genom att använda dig av kursens innehållsförteckning är det enkelt att hoppa från avsnitt till avsnitt, föra anteckningar, reflektera över innehållet och gå tillbaka för att ta del av informationen igen.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft lanserar Psyk-E bas anhörig som är vår första digitala kurs i juni 2022 och erbjuder den till ett introduktionspris, endast 500 kronor per deltagare. För medlemmar i Hjärnkraft är priset 250 kronor per deltagare med kampanjkod. Alla medlemmar som vi har e-postadress till har får ett mejl med kampanjkoden. 

När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget skickas till din e-post.