Nytt utökat barn och familjeläger
- även för syskon och kurs för unga vuxna

För elfte året kommer Hjärnkraft att genomföra ett barn- och familjeläger den 23 – 28 juli. Nytt för i år är
att vi vill uppmärksamma syskon. Genom att anordna aktiviteter för syskonen på lägret hoppas vi att de får möjlighet att känna sig mer synliga och lära känna andra syskon. Parallellt arrangeras också sommarkurs för unga vuxna.

Även i år blir det Valjeviken som blir platsen. Det kommer att erbjudas tre parallella events:

  1. Hjärnkrafts traditionella och uppskattade Barn- och familjeläger.
  2. Läger med fokus på syskon.
  3. Sommarkurs för unga vuxna.

Mellan den 23 – 28 juli välkomnar vi syskon tillsammans med en förälder, annan vuxen eller en kompis. Inom anhörigsektionen vill vi sätta fokus på barn som är anhöriga till syskon med förvärvad hjärnskada.

En annan nyhet är att Hjärnkraft parallellt kommer att ha en sommarkurs för unga vuxna i åldern 18 – 30 år, vilket vi tror kan bli en positiv upplevelse för alla deltagare.

Det stora utbudet av aktiviteter kommer att vara detsamma som tidigare. Dessutom kommer samtalsgrupper med kurator att varvas med intressanta föreläsningar. Vi erbjuder kuratorledda samtal med barnen. Deltagarna på sommarkursen för unga vuxna kommer att ha ett eget program och ett eget separat boende, men också gemensamma aktiviteter tillsammans med familjerna.

Kostnaden för lägret är kraftigt subventionerad tack vare att Hjärnkraft får fondmedel. Deltagarna omfattas av en olycksfallsförsäkring under vistelsen.

Inbjudan Barn och familjeläger samt för syskon Barn familjeläger 2023

Inbjudan Sommarkurs för unga vuxna Sommarkurs Unga vuxna 2023

Du hittar också information om priser och hur man anmäler sig på: https://hjarnkraft.se/utbildning