Upptäck Funktionsrätt Sveriges och RFSU:s nya kurs om sexuella rättigheter

Funktionsrätt Sverige och RFSU är stolta över att lansera en ny kurs om sexuella rättigheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom. Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är ett grundläggande behov och återfinns i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Personer med funktionsnedsättning har sämre sexuell hälsa än andra grupper och  utbildningen syftar till att ändra på det.

 

Kursen ”Sex, lust och självbestämmande –   en kurs om sexuella rättigheter för dig med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom” vill bidra till att ge kursdeltagarna bästa möjliga sexuell hälsa och slippa bli diskriminerade på grund av funktionsnedsättning.

Arrangörerna vill att innehållet ska nå ut till så många som möjligt och hoppas att kursen blir ett viktigt verktyg för att främja sexuell hälsa för personer med funktionsnedsättning. 

Du hittar kursen i Funktionsrätts utbildningsportal!

Gör så här:

  1. Gå till sidan via länken https://funktionsratt.learnify.com/core/login
  2. Skapa ditt konto genom att registrera dig.
  3. Gå till kurskatalogen och välj utbildningen ”Sex, lus och självbestämmande”.

Läs om kursen på Funktionsrätts hemsida:

https://funktionsratt.se/funktionsratt-sverige-projekt/min-sexualitet-min-ratt/webbkursen-sex-lust-och-sjalvbestammande/

Där hittar du också tio tips för ett ökat självbestämmande och bättre sexuell hälsa.