Ny bok om att leva med epilepsi som barn eller ungdom

Boken ger svar på många frågor som barn och ungdomar med epilepsi kan ha. Några ungdomar berättar i boken om hur det är att leva med epilepsi och hur de gör för att orka med skola och fritidsaktiviteter.

I de olika kapitlen har vi samlat information om vad som händer i hjärnan vid epilepsi. Vi berättar också om svårigheter som inte syns och olika känslor och tankar. Det finns tips på olika åtgärder som kan vara bra att tänka på i skolan. I boken finns också förslag på var man kan vända sig om man behöver hjälp på något sätt. Boken är rikt illustrerad och lättöverskådlig med exempel som barn och ungdomar i olika åldrar kan känna igen sig i.

Boken är skriven av psykolog och specialpedagog som har lång erfarenhet av att arbeta med barn med epilepsi och är faktagranskad av barnneurolog, epilepsisjuksköterska, specialpedagog och psykologer som verkar inom barnneurologiområdet. Den är främst riktad till barn och ungdomar som själva har epilepsi men kan också läsas av syskon, kompisar, föräldrar med flera.

Vi hoppas att boken kan inspirera till viktiga samtal och bli till god hjälp för barn och ungdomar med epilepsi.

OM FÖRFATTARNA

Petra Boström är legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi. Hon arbetar på Karolinska universitetssjukhuset med barn och ungdomar som har neurologiska skador och sjukdomar. Tillsammans med Cristina har Petra skrivit böckerna Ska jag gasa eller bromsa – en viktig fråga efter hjärnskakning (2019) och Epilepsihandboken för skolan (2021).

Cristina Eklund är legitimerad specialpedagog och har i många år arbetat vid Folke Bernadotte regionhabilitering i Uppsala med barn och ungdomar med neurologiska skador och sjukdomar. Sedan 2021 arbetar Cristina i projektet Barncancersatsningen neurokognitiv rehabilitering och specialpedagogiska insatser. Cristina är också författare till bland annat Metodhandboken – pedagogiskt stöd till elever med förvärvad hjärnskada (2016) och Samtalsstöd (2022).

FAKTA OM BOKEN

Författare: Petra Boström, Cristina Eklund

Formgivning: Louise Turlock

Antal sidor: 90 sidor + omslag

Storlek: A5

ISBN: 978-91-639-9683-2

Pris: 150:- inkl. moms.