Föreläsning med anhörigperspektiv

Nu har du möjlighet att träffa två experter som delar sina erfarenheter av hur det är att vara anhörig till en närstående med personlig assistans. Föreläsningen arrangeras kostnadsfritt av Särnmark assistans som bjuder på fika och samtal om när hjärtat slår extraslag av lycka och de stunder när livspusslet känns helt omöjligt att få ihop som anhörig.

KONSTEN ATT (ÖVER)LEVA MED PERSONLIG ASSISTANS I FAMILJEN
Författaren Anna Pella berättar om hur dottern Agnes fick personlig assistans för 20 år sedan, när hon var 4 månader gammal. Under åren har familjen upplevt assistansens möjligheter och utmaningar genom de hundratals assistenter som passerat i hemmet. I en personlig berättelse delar Anna med sig av sina erfarenheter och vilka val hon och hennes man gjort för att få hela familjen att må så bra som möjligt.


LSS UTVECKLING NU OCH I FRAMTIDEN
Bengt Eliasson, tidigare talesperson för Liberalerna i funktionsrättsfrågor berättar om hur det var att leva med en funktionsnedsättning innan LSS-reformen 1992 och om framtiden för omsorgsmodellen personlig assistans.
Vilka hot och möjligheter står anhöriga och personer med behov av personlig assistans inför? Numera är
Bengt Eliasson bland annat ledamot i Särnmark Assistans styrelse.

Varmt välkommen
/Vännerna på Särnmark assistans

 

Särnmark assistans bjuder på: Fika
När: 12 september kl 17:30–19:00
Var: Särnmarks huvudkontor, Evenemangsgatan 31, 2 tr, Solna
Får man ta med en vän eller två?: Absolut!
Anmälan: Senast 6 september
Kostnad: Gratis
Frågor: lars.edqvist@sarnmark.se
Anmäl dig till: eventsthlm@sarnmark.se

Inbjudan som pdf:

Dela gärna.