Hjärnkraft bjuder på föreläsning på Hjärnskadedagen

Den 26 oktober – på Hjärnskadedagen – är det dags att uppmärksamma alla som lever med förvärvad hjärnskada och anhöriga.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft kommer att arrangera föreläsningen ”Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?”.

Kognitiva funktionsnedsättningar är en term som används för att beskriva olika typer av nedsättningar eller svårigheter i kognitiva funktioner, vilka inkluderar förmågor som tänkande, minne, inlärning, uppmärksamhet, problemlösning, språkförståelse och andra mentala processer.

De kognitiva funktionerna är avgörande för hur vi förstår, tolkar och reagerar på världen runt oss. När dessa funktioner är nedsatta kan det påverka en persons förmåga att fungera i vardagen, i skolan, på arbetet och i sociala sammanhang.

Föreläsare är Nils Berginström, leg. psykolog och universitetslektor vid Umeå universitet som också höll en mycket uppskattad föreläsning om hjärntrötthet tidigare i år.

Föreläsningen ges digitalt och börjar klockan 13:00. Den kommer att spelas in och kan ses i efterhand.

Föreläsningen vänder sig till dig som vill veta mer om kognitiva förändringar efter en förvärvad hjärnskada.

VAD: Föreläsningen ”Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?”

NÄR: Den 26 oktober kl. 13:00 till cirka 13:45.

PRIS: Kostnadsfri för medlemmar i Hjärnkraft. Inte medlem? Just nu bjuder vi på de sista månaderna av 2023 för nya medlemmar. Medlemsavgiften är 220 kronor för resten av år 2023 och hela året 2024.

Vill du veta mer om Hjärnkraft? Klicka här för att läsa vad som ingår i medlemskapet.

Ja, jag vill bli medlem. Länk till formulär. 

ANMÄLAN: Länk till anmälan föreläsning 26 oktober. 

Vi behöver din anmälan senast den 25 oktober klockan 13:00. Länk kommer att mejlas ut innan föreläsningen.

VARMT VÄLKOMMEN!

Dela gärna.