Skiss på två huvuden som samtalar.

Hjärnskadedagen firas med föreläsning, ny version av Hjärnskakningsguiden och ny utbildning

Idag är det Hjärnskadedagen. Det uppmärksammar Hjärnkraft genom en föreläsning kl 13.00 idag, att lansera en uppdaterad version av Hjärnskakningsguiden med ny design och nya tillägg samt en ny digital utbildning.  

På Hjärnskadedagen vill Hjärnkraft sprida kunskap om förvärvad hjärnskada samt sätta fokus på personer som lever med förvärvad hjärnskada och deras anhöriga.  

Föreläsningen ”Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?” idag, kommer också att kunna ses i efterhand. Håll utkik på vår webbplats. 

 

Hjärnskakningsguiden relanseras idag. I den nya versionen av Hjärnskakningsguiden har användarvänlighet och information varit i fokus vid utformningen av designen.  

För att kunna erbjuda ännu bättre innehåll har vi tillfört flera nya spännande funktioner, exempelvis 

  • Hjärnskaknings-Certifiering:  
    En helt ny hjärnskaknings-certifiering för att öka kunskapen inom området.  
  • Frågor och Svar:  
    En särskild sida med svar på vanliga frågor om hjärnskakningar.  
  • Resurser och Verktyg:  
    En samling nedladdningsbara resurser och verktyg som är tillgängliga för vårdgivare, anhöriga och de som drabbats av hjärnskakningar.  

Hjärnskakningsguiden syftar till att öka kunskapen om hjärnskakning genom att erbjuda aktuell och kvalitetssäkrad information. Vårt mål är att möjliggöra rätt råd och vård i rätt tid för alla som drabbas av en hjärnskakning. 

https://www.hjarnskakningsguiden.se/     

En ny digital utbildning om förvärvad hjärnskada kommer att lanseras den 5 december. En av de som medverkar är Jan Leksell, professor i rehabiliteringsmedicin vid Lunds universitetssjukhus, överläkare och medicinskt ledningsansvarig VO Rehabilitering vid Ängelholms sjukhus.   

Runt om i landet arrangeras events för att uppmärksamma Hjärnskadedagen. Hjärnkraft Västerbotten bjuder in till ett digitalt möte. Tidningen Barometern publicerar idag en artikel  där Hjärnkrafts Karin Karlsson i Kalmar och förbundssekreterare Cecilia Boestad intervjuas om hjärnskadedagen.  

Läs artikeln här: Cecilia Boestad: ”Att leva med en förvärvad hjärnskada betyder inte att man är dum” (barometern.se) 

 

Dela gärna.